in

Момировић: Следеће године без транзита кроз Београд

“Могу да кажем да смо велики број проблема решили само у последњих 2 године. Решили смо више од 400 отворених питања када је реч о експропријацији, и данас смо донели неке важне одлуке. Могу да кажем са веиликим задовољством и поносом да обилазница око Београда заиста добро напредује и да ћемо врло брзо, на пролеће следеће године имати потпуно пуштену ову саобраћајницу”, рекао је министар.

Он је подсетио да ће стратешки важна саобраћајница знатно растеретити Београд у сезони када има много транзитног саобраћаја и изразио уверење да већ следећег лета неће бити транзита кроз престоницу.

Напоменуо је да упркос енергетској кризи и рату у Украјини који је угрозио читаву Европу Србија успева да све започете инфраструктурне пројекте одржи и ради по плану.

Шеф пројекта изградње обилазнице око Београда Александар Костадиновић из Путева Сбије казао је да су у току радови на свим објектима који су на критичном путу за изградњу овог сектора, као и да теку планираном динамиком.

“Осим будућег тунела Бели Поток, на критичном путу за завршетак радова нам је и нова петља Авала.Ту такође радимо два надвожњака, радимо насипе и радови се одвијају без одступања од плана”, рекао је Костадиновић.

Он је додао да ЈП Путеви и министарство у сваком тренутку пружају помоћ извођачу како би радови били завршени у планирано и договорено време.