in

Basta sa Paresom o španskim investicionim mogućnostima u Srbiji

Basta sa Paresom o španskim investicionim mogućnostima u Srbiji

BEOGRAD –

Za mene kao ministra privrede je od izuzetnog značaja da obezbeđujemo dugoročnu podršku investitorima u sprovođenju njihovih poslovnih namera, imajući u vidu stabilno poslovno okruženje i ogroman tržišni potencijal, izjavio je ministar privrede Rade Basta, saopštilo je resorno ministarstvo.

On je na sastanku sa generalnim direktorom španske kompanije Factor Energia Emiliom Rusadom Paresom, sa kojim je razgovarao o poslovnim prilikama i investicionim mogućnostima u našoj zemlji, naveo da Srbija kao zemlja kandidat za punopravno članstvo u Evropskoj uniji i lider u regionu po privlačenju stranih ulaganja predstavlja izuzetnu investicionu destinaciju.

“Ministarstvo privrede će nastaviti da pruža svu neophodnu podršku kompanijama koje nameravaju da posluju u Srbiji, zaključio je Basta.

Pares je naveo da Factor Energia čija je glavna aktivnost snabdevanje strujom i gasom i promovisanje energetske tranzicije, ima predstavništva u Španiji, Portugaliji, Meksiku, Čileu i Bugarskoj, te da je zainteresovana za uspostavljanje svoje filijale u Srbiji.

Autorska prava RTV / Tekst / Slika / Video /