in

Deripaska da plati 1,5 miliona evra odštete Crnoj Gori

Deripaska da plati 1,5 miliona evra odštete Crnoj Gori

Ministar ekonomskog razvoja i turizma Goran Đurović kazao je u emisiji “Link”na Radiju Crne Gore da je Deripaska pokušao sve da uradi da izbegne plaćanje troškova, ali će ih Crna Gora, kako je saopštio, ipak naplatiti.

“Prva suma je bila oko 1,5 miliona evra plus dodatni troškovi”, kazao je Đurović i naveo da će država sada raditi sve kako bi naplatila te troškove, prenela je RTCG.

Prema njegovim rečima, ono što je najvažnije jeste da je na tu priču stavljena tačka i da je Crna Gora pobednik.

Kazao je i da je akcija “Stop inflaciji” dala odlične rezultate i da će država u narednom periodu osluškivati kretanje cena i po potrebi reagovati u smeru zaštite potrošača.

Akcija je oročena od kraja meseca, a na pitanje da li će biti nastavljena, Đurović je kazao da su cene sada stabilne, kupci zadovoljni i da će se osluškivati kretanje cena i reagovati i mimo toga ako dođe do naglog poskupljenja u smeru zaštite potrošača.

Ministar ekonomskog razvoja i turizma je ponovio očekivanja da će predstojeća turistička sezona biti rekordna i podvukao da su svi ekonomski parametri države stabilni, da se radi rebalans zbog viška novca u budžetu.

“Crna Gora je stabilna i na pravom putu da država bude potpuno ekonomski stabilna”, kazao je Đurović.

Autorska prava RTV / Tekst / Slika / Video /