in

ЕПС има довољно електричне енергије за све потрошаче

„Енергетска криза је са тржишта уклонила мале снабдеваче и оно у време кризе не функционише како треба, тако да су традиционални снабдевачи у Србији и другим земљама на себе преузели сав терет одржавања тржишта“, рекао је Пуповац учествујући у конференцији „Привреда Србије и тржиште електричне енергије“ која се одржава у Београду.

Он је оценио, да нико не може да каже шта ће се дешавати с ценом електричне енергије иако је процена да ће она ове године бити 180 евра за мегават час.

„Сви су одобрили неке субвенције привреди, па је то урадила и Србија и мислим да су сви купци задовољни, јер имају електричну енергију. ЕПС је са својим ресурсима и са увозом способан да обезбеди све количине електричне енергије које су потребне потрошачима“, рекао је Пуповац.

Он је подсетио да је струја још увек најјефтинији енергент у Србији, јер је има из наших извора и да компанија чека да види шта ће се дешавати даље у енергетици, спремна за све наредне потезе.

„Били смо конкурентни у претходном периоду и мислим да смо спремни и сада да се суочимо са свим изазовима“, закључио је Пуповац.