in

Момировић и Алексијев: Не смемо дозволити чекања возова на граници

„Договорили смо се да не смемо да дозволимо да гранична чекања за железнички саобраћај буду дуга“, казао је министар после састанка са бугарским министром саобраћаја Алексијевим у Димитровграду, који је за циљ је имао побољшање протока теретног, али и путничког саобраћаја међународном пругом Ниш-Димитровград, али и на путном коридору који спаја две земље.

Састанку је присуствовао и директор Сталног секретаријата Транспортне заједнице за Западни Балкан, Матеј Закоњшек.

Министар Момировић истакао је да Србија гради или пројектује више од 1.200 километара аутопутева и брзих саобраћајница.

„Када дођемо до граница сусрећемо се са километарским колонама, пре свега теретњака односно камионског саобраћаја. То је нешто што погађа и нашу и економију Бугарске и ми смо одлучили да направимо заједнички приступ, заједнички комуницирамо са нашим европским партнерима како бисмо успели да превазиђемо овај проблем“, казао је министар Момировић.

Он је додао да је од огромне важности пројекат реконструкције и електрификације пруге од Ниша до Димитровграда који мора да буде завршен у рекордном року.

„Информисао сам колегу да ми планирамо да на пролеће крећемо да реконструишемо комплетно пругу од Ниша до Димитровграда. У наредним неколико месеци пуштамо брзу пругу Београд – Нови Сад, врло брзо крећемо да реконструишемо и пругу Београд – Ниш, а ову пругу, од Ниша до Димитровграда ми морамо у рекордном року да завршимо, треба нам мало мање од три године и ја сам уверен да ћемо тамо 2024. године имати потпуно реконструисану и електрифицирану пругу Ниш – Димитровград“, казао је министар Момировић.

Министар Алексијев истакао је велику важност састанака у Димитровграду.

„Бугарска снажно подржава Србију у њеном стремљењу ка Европској унији и то се може видети и по ономе што радимо у пракси. Извршили смо велики притисак на администрацију ЕУ да деоница од Софије према Србији буде део приоритетне транспортне мреже Европе. Коридор 10 је апсолутни приоритет и за нас, јер без обзира што Србија није у ЕУ, бизнис прати најкраћи пут, а најкраћи пут је кроз Србију. Управо због тога ми ка Србији градимо магистрални ауто-пут ‘Европа’, као и железничку линију ка Србији“, казао је Алексијев и казао да ће две земље учинити све да се побољша и убрза промет робе и путника.

Он је додао и да ће лично иницирати састанак у Европској комисији како би се тражила подршка за озбиљно финансирање реконструкције железничке пруге од Ниша ка Бугарској.

„Оберучке подржавамо и помоћи ћемо колико можемо да до тога дође“, казао је Алексијев.

Матеј Закоњшек казао је да му је веома драго да Србија има озбиљне пројекте који се тичу модернизације пруга и да је то од велике важности за целу Европу.

„Данас смо разговарали и о проблему преласка границе, предуго је време чекања на прузи, посебно на путу и посебно када је реч о теретном саобраћају. Једна од тема су били и гранични прелази. Проблем је предуго чекање на прелазак границе, и на прузи, и на путу. Разговарали смо о начинима на које може да се реши, а најефикасније је успостављање ‘зелених коридора’ између Србије и Бугарске и формирање заједничких граничних прелаза, што ми снажно подржавамо“, казао је Закоњшек.