in

Raspisan javni poziv za premije za mleko za prvi kvartal, traje do 15. aprila

Raspisan javni poziv za premije za mleko za prvi kvartal, traje do 15. aprila

BEOGRAD –

Raspisan je javni poziv za premiju za mleko za prvi kvartal ove godine, trajaće do 15. aprila, a premije će biti isplaćene nakon završetka javnog poziva u roku od 30 dana, rečeno je Tanjugu u Ministarstvu poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva.

Prijave za premije za mleko se podnose kao i do sada, preko mlekara, a postoji i mogućnost neposrednog prijavljivanja primarnih proizvođača.

Javni poziv za davanja po hektaru biće pomeren kako bi poljoprivredni proizvođači imali dovoljno vremena da provere i ažuriraju svoje podatke u katastru, prikupe potrebnu dokumentaciju i regulišu ugovorne odnose ali to, kako navode u Ministarstvu, neće uticati na isplatu subvencija, koje će poljoprivredni proizvođači dobiti u isto vreme kako je i planirano.

Naime, javni poziv za davanja po hektaru će trajati mesec dana umesto 45 dana, te će obrada zahteva i dinamika isplate biti nepromenjena.

Iz Ministarstva još jednom podsećaju poljoprivredne proizvođače da krajnji rok za prijavu u sistem eRPG ne postoji, te poljoprivrednici prijavu i obnovu statusa gazdinstva mogu da urade sve do trenutka podnošenja zahteva za željenu subvenciju.

Autorska prava RTV / Tekst / Slika / Video /