in

U Novom Sadu predstavljene mogućnosti investiranja u istočnu Srbiju

U Novom Sadu predstavljene mogućnosti investiranja u istočnu Srbiju

Na skupu su bili prisutni privrednici, konsultanti, agencije za nekretnine i drugi zainteresovani za investicije u turizmu iz Novog Sada i Vojvodine, saopštio je RARIS.

Istočnu Srbiju – u kojoj su gradovi Zaječar i Bor, opštine Majdanpek, Kladovo, Negotin, Knjaževac, Sokobanja i Boljevac – poslednjih godina beleži rekorde u turizmu.

Kako se navodi u saopštenju, tamo uspešno radi 2.900 turističkih objekata sa 9.000 ležajeva, godišnje dođe 300.000 turista koji ostvare preko 1,2 miliona noćenja, a 170.000 turista poseti tamošnje muzeje.

U toku su obimne intervencije na unapređenju saobraćajne infrastrukture u regionu, a Lepenski Vir ima novi vizitorski centar.

Počela je rekonstrukcija tvrđave Fetislam i gradnja vizitorskog centra na Feliks Romulijani (UNESCO), a uskoro kreće komunalno uređenje Rajačkih pivnica.

U saopštenju piše i da je u regionu sve veća ponuda lokacija za grinfild i braunfild investicije po više nego konkurentnim cenama i brojni su primeri uspešnih investicija, u kojima se traži mesto više: hotel Ramonda na Rtnju, hotel Sunce u Sokobanji, apartmani na Staroj planini i Dunavu.

Na prezentaciji su detaljno predstavljeni trendovi rasta turizma u istočnoj Srbiji kao i prednosti investiranja u turizam istočne Srbije, a takođe je predstavljeno tridesetak konkretnih lokacija i projekata iz turizma koji su do sada evidentirani u bazi investicionih lokacija Invest East Serbia.

Pored ostalih, predstavljeni su: SPA hotel sa izdatom građevinskom dozvolom; niz lokacija pored Dunava, na Staroj planini, na Rtnju, na negotinskim pivnicama, skijalištu Crni Vrh i Sokobanji; etno selo u dolini Timoka; lovačke kuće; zip-lajn na Đerdapu, Gamzigradska banja, hoteli na Staroj planini, ribnjak na Dunavu, kamp pored negotinskih vinarija i tako dalje, navodi se u saopštenju.

RARIS je prezentaciju oganizovao zajedno sa Regionalnom privrednom komorom Novi Sad.

Autorska prava RTV / Tekst / Slika / Video /