in

Антонов: Претње санкцијама Русији нас неће застрашити

„Верујемо да су позиви са Капитол Хила о увођењу санкција Русији, као и појединим руским лидерима, провокативни чин и да су бесмислени. Неће нас застрашити санкције“, рекао је Антонов, објавила је руска амбасада у САД на Фејсбук страници.

Антонов је навео да иза захтева посланика да се казни Русија стоји покушај да се утиче на Москву у позадини текућих разговора о европској безбедности.

„Ми видимо такав притисак као неспособност САД да брани своје ставове за преговарачким столом на разуман начин“, истакао је Антонов, преноси ТАС С .

Према његовим речима, „тврдње о наводном плану напада Русије на суседну државу плод су болесне маште локалних русофобичних кругова“.

„Ово је последица њиховог менталног поремећаја. Одговор је недвосмислен: немамо агресивне намере према Украјини. Изгледа да су амерички политичари лансирали мит о ‘скорој руској инвазији’ на Украјину у медијима и сада се суочавају са сопственим страховима“, навео је он.

Руски амбасадор је нагласио да „у овим околностима, препоручује америчким посланицима да двостраначки повуку САД из најдубљих економских и политичких криза“.

„Не желимо конфронтације. Наш избор је да се изгради једнак, прагматичан однос између Русије и САД. Време је да политичари у САД престану са претњама. Таква стратегија неће донети ништа добро америчком народу. Ми смо ове недеље, у Женеви и Бриселу изнели своју иницијативу о решавању кризе. Чекамо адекватан одговор, не у форми популистичких изјава, већ у виду разумних писаних предлога“, истакао је Антонов.