in

Milano: Učenik napao nožem profesorku, zadobila lakše povrede

Milano: Učenik napao nožem profesorku, zadobila lakše povrede

Elizabeta Kondo (52), ubodena je nožem u ruku i glavu i hospitalizovana je u bolnici Lenjano, a njene povrede nisu ozbiljne, prenela je Ansa.

Dečaka je zaustavila policija i on je, takođe sa lakšim povredama, prebačen u bolnicu u Milanu.

Karabinjeri su saslušali dečaka koji je, prema prvim informacijama, pretio i svojim drugovima iz razreda pištoljem igračkom, naredivši im da izađu, pre nego što su ga zaustavili karabinjeri.

Deca su vrištala, učenik je mahao nožem i počeo da ubada profesorku otpozadi, u rame, u ruku, ne govoreći ništa i činilo se da nije bio uznemiren, da to radi bez emocija, navodi agencija.

“Nikada nismo imali naznake mogućnosti sličnog ponašanja. Ovo sigurno nismo mogli ni da zamislimo, ali je za sutra zakazan razgovor sa učenikom i roditeljima zbog vaspitni problem, o čemu nećemo ulaziti u detalje, izjavio je Mikaele Rafaeli, direktor škole.

Povređenu profesorku u bolnici je posetio ministar prosvete Đuzepe Valditara.

“Ne mogu da zamislim da profesor može biti napadnut u učionici. Ovo svedoči o značajnom društvenom problemu, a delimično je i posledica onoga što se dešavalo protekli godina sa kovidom, jer je učenje na daljinu ugrozilo međuljudske odnose, istakao je ministar.

Autorska prava RTV / Tekst / Slika / Video /