in

Москва: САД шире неистине о терористичким нападима у Русији

„Истрајни напори Вашингтона да се подигну тензије, посебно у

тренутној ситуацији и да се шире непроверене информације о тако осетљивим питањима, изазивају дубоко запрепашћење“, наводи се у саопштењу министарства које је пренео ТАС С.

Министарство је изразило наду да ће америчке дипломате коначно демонстрирати „одговоран и професионалан однос према дужностима које обављају“, нагласивши да нема информација нити доказа који подржавају упозорења из амбасаде САД.

Руски министар спољних послова Сергеј Лавров рекао је раније данас да

руска страна није добила никакве доказе који би потврдили истинитост упозорења из америчке амбасаде о могућим терористичким нападима у Москви и Санкт Петербургу.

Америчка амбасада у Русији је 20. фебруара издала упозорење упућено држављанима САД о постојању наводних претњи од терористичких напада на јавним местима у Москви, Санкт Петербургу и „у областима појачане напетости дуж руско-украјинске границе“.

Портпаролка руског Министарства спољних послова Марија Захарова је у реаговању на поменуто упозорење, поставила питање да ли су САД проследиле руској страни информације о могућим нападима на Русију.

„Ако нису, како разумети све ово?“, упитала је Захарова.