in

Путин: Има напретка у преговорима са Украјином; Лукашенко: Украјина спремала да нападне Донбас

Свакако ћу вас обавестити о ситуацији у вези са Украјином, пре свега о томе како теку преговори који се сада одржавају скоро свакодневно. Постоје извесна позитивна дешавања, судећи према ономе о чему су ме известили наши преговарачи“, изјавио је Путин, а преноси руска агенција ТАСС.

Лукашенко тврди да се Украјина спремала да нападне Донбас

Председник Белорусије Александар Лукашенко је на данашњи састанак са руским лидером Владимиром Путином у Москви донео мапу која, како наводи „Спутњик“, открива план напада Украјине на Белорусију.

Како је истакао Лукашенко, Украјина се спремала да нападне Донбас, али и Белорусију.

Лукашенко је рекао Путину да ће му показати са ког места са украјинске територије је спреман напад на Белорусију и то неколико сати пре специјалне операције Русије, преноси „Спутњик“.

Путин је на почетку сусрета изјавио да постоје одређени позитивни помаци у преговарачком процесу са Украјином.

„Наравно, информисаћу Вас и о ситуацији у вези Украјине и пре свега о томе како тренутно теку преговори који се сада воде готово свакодневно. Како су ме обавестили преговарачи са наше стране, ту има извесних позитивних помака“, изјавио је Путин.

Он је уједно и честитао белоруском колеги успешно одржавање референдума по питању уставних измена, истакавши да је и излазност била добра и да су грађани Белорусије то подржали.

Белоруски председник Александар Лукашенко изјавио је да ће његова земља издржати све санкције које јој је увео Запад.

„Итекако ћемо издржати. У инат непријатељима“, нагласио је Лукашенко.