in

Putin: Zapadne obaveštajne službe umešane u ukrajinske terorističke napade

Putin: Zapadne obaveštajne službe umešane u ukrajinske terorističke napade

On je na početku ceremonije preuzimanja diplomatskih akreditivnih pisama od 17 novih ambasadora u Rusiji rekao da Moskva istovremeno očekuje da će se strani partneri pridržavati principa ravnopravnosti, prenele su RIA Novosti.

Predsednik Rusije rekao je ambasadoru Evropske unije Rolanu Galaragu da su odnosi Rusije i evropskog bloka “ozbiljno degradirali”, te da je EU pokrenula “geopolitičku konfrontaciju” sa Rusijom.

Putin je poručio novoj američkoj ambasadorki u Moskvi Lin Trejsi na ceremoniji u Kremlju da je američka podrška revoluciji u Ukrajini 2014. dovela do sadašnje situacije u kojoj su Rusija i Ukrajina u sukobu.

On je kazao da su odnosi sa Vašingtonom u dubokoj krizi.

Putin je poručio danskom ambasadoru Jakobu Heningsenu da se nada da će Danska podržati poziv Rusije da se obavi nezavisna istraga o napadu na gasovod Severni tok.

Zapadne obaveštajne službe umešane u ukrajinske terorističke napade

Ruski predsednik ocenio je tokom sednice Sveta za nacionalnu bezbednost u Kremlju da su zapadne obaveštajne službe umešane u planiranje ukrajinskih terorističkih napada na tlu Rusije.

“Ukrajinski neonacisti i njihovi saučesnici ne deluju samo u novopripojenim regionima Federacije, već vrše zločine i u drugim delovima Rusije”, rekao je ruski lider, prenosi TAŠ.

Na sednici Sveta za nacionalnu bezbednost na kojoj su učestvovali i lideri četiri regiona koji su se prošle godine pripojili Ruskoj Federaciji, Putin je optužio Ukrajinu da je uz pomoć zapadnih obaveštajnih službi počinila zločine protiv ruskih lokalnih zvaničnika, bezbednosnog osoblja, novinara i prosvetnih radnika.

“Postoji osnov da verujemo da su resursi trećih zemalja i zapadnih obaveštajnih službi angažovani u pripremama ovih sabotaža i terorističkih akata”, rekao je Putin.

Autorska prava RTV / Tekst / Slika / Video /