in

Шпански град у лову на „галицијског Рамба“

Он је више пута бежао из затвора и има широко знање о техникама преживљавања, а верује се да живи у оближњој шумовитој области.

Алфредо Санчез Чакон је у бекству од марта, када се није вратио у затвор након што му је издата дневна пропусница, пише Гардијан.

Санчез Чакон има 63 године, а требало је да буде у затвору до 2025. због убиства које је почино 1996. године.

Он је у Шпанији познат по томе што је већ два пута побегао из затвора.

Први пут је побегао 1999. године, када је наводно спојио низ чаршава како би се спустио низ зидове затвора у Понтеведри, док су други затвореници ометали чуваре.

Био је више од две године у бекству, а од помоћи да се крије у густим шумама на северу Шпаније, била му је и обука коју је прошао као бивши члан Шпанске Легије.

Поново је побегао 2001. године, али је на слободи успео да буде само 25 минута.

Међутим, после неколико месеци у малом граду Понтедеуме, у Галицији, око 105 километара од затвора, становницима су мистериозно почели да нестају предмети из кухиња – пакети кекса, лименке пива и наресци.

Други су имали блиске сусрете – једна особа је испричала да је налетела на човека у својој кухињи, који је вирио у отворени фрижидер, усред ноћи.

Сумња да би то могао бити Санчез Чакон појачала се прошле недеље, пошто је један ловац наишао на човека, који је одговарао опису бегунца, који живи у импровизованом кампу у густој шуми једног парка у близини града.

Очајни становници су се убрзо окупили, а њих осам је најавило да ће формирати патролу која ће претражити подручје у потрази за траговима бегунца.