in

Ukrajinska kriza iz dana u dan; Čerevati: Ruske snage daleko od zauzimanja Bahmuta

Ukrajinska kriza iz dana u dan; Čerevati: Ruske snage daleko od zauzimanja Bahmuta

Predsednik Rusije Vladimir Putin odobrio je stvaranje posebnog fonda koji ce pružati pomoć porodicama poginulih boraca i veterana koji su učestvovali u specijalnim vojnim operacijama, navedeno je u ukazu o stvaranju državnog fonda “Branioci otadžbine” za podršku učesnicima specijalne vojne operacije, objavljeno je na zvaničnom portalu pravnih informacija.

Kako je objasnio ruski premijer Mihail Mišustin, fond bi pružao pravnu, socijalnu, psihološku i medicinsku pomoć, uključujući rehabilitaciju, kao i pomoć u pronalaženju posla ili školovanju, preneo je TAS S.

Nemački vinvekancelar Robert Habek doputovao je jutros u nenajavljenu posetu Ukrajini, saopštilo je nemačko Ministarstvo energetike i ekonomije. Na dnevnom redu je obnova Ukrajine posle rata, kao i saradnja u energetskom sektoru, objavio je “Špigel”, a preneo je Rojters.

Ministarstvo odbrane Ruske Federacije saopštilo je da su Vazdušno-desantne snage prvi put dobile teške sisteme bacača plamena “Solncepek” i da će ih koristiti jedinice koje se upućuju u Ukrajinu.

Predaja unapređenih borbenih vozila TOS-1A Solncepek je prvi put u istoriji Vazdušno-desantnih snaga. Posade koje odlaze u zonu specijalne vojne operacije pokazale su spremnost vozila i ljudstva za izvršavanje borbenih zadataka, navedeno je u saopštenju, preneo je Interfaks.

Ukrajinski ekstremisti napali su čelnika Akimovke u Zaporoškoj oblasti Maksima Zubareva dižuci u vazduh njegov automobil, izjavio je načelnik Melitopoljskog okruga Andrej Siguta.

Službe hitne pomoći saopštile su novinarima da je Zubarev povređen u eksploziji automobila, dok je uprava Melitopolja saopštila, pozivajući se na lekare, da je Zubarev u teškom stanju, preneo je TAS S.

11.35 – Rusija: Iza terorističkog napada na Tatarskog stoje specijalne službe Ukrajine

Teroristički napad na poznatog ratnog izveštača Vladlena Tatarskog planirale su ukrajinske specijalne službe uz učešće agenata iz redova pristalica Fonda za borbu protiv korupcije Alekseja Navaljnog, tvrdi ruski Nacionalni komitet za borbu protiv terorizma.

9.16Zelenski će posetiti Poljsku 5. aprila

Planirano je da ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski poseti Poljsku u sredu, 5. aprila, najavio je danas savetnik poljskog predsednika za spoljne poslove Marčin Pržidač.

7.36 – Ruske snage u Ukrajini dobijaju bacače plamena Solncepek

Ministarstvo odbrane Ruske Federacije saopštilo je da su Vazdušno-desantne snage prvi put dobile teške sisteme bacača plamena Solncepek i da će ih koristiti jedinice koje se upućuju u Ukrajinu.

6.51 – UNN: Aktivisti PCU preuzeli hram Ukrajinske pravoslavne crkve u Hmeljnickom

Pristalice Pravoslavne crkve Ukrajine (PCU) preuzele su hram u gradu Hmeljnicki, koji pripada Ukrajinskoj pravoslavnoj crkvi (UPC), prenela je novinska agencija Ukrajinske nacionalne vesti (UNN).

Autorska prava RTV / Tekst / Slika / Video /