in

Бабићев возач поднео вандредни правни лек на пресуду

БЕОГРАД –

Одбрана Дејана Станојевића, возача бившег директора Коридора Србије, поднела је ванредни правни лек на правоснажну пресуду Апелационог суда у Нишу којом је он осуђен на четири и по године затвора због изазивања саобраћајне незгоде на наплатној рампи Дољевац у којој је погинула једна жена, а повређене четири особе.

Пресудом Апелационог суда у Нишу Станојевићу је повећана казна за годину дана, пошто је првостепеном пресудом био осуђен на три по године затвора.

Његов бранилац Славољуб Милошевић медијима је саопштио да је Врховном касационом суду поднео захтев за заштиту законитости против другостепене пресуде Апелационог суда у Нишу, јер сматра да је тај суд прекорачио овлашћења приликом преиначења првостепене одлуке изричући строжу казну.

Адвокат Милошевић сматра да правоснажном пресудом није остварена праведност и сразмерност између учињеног кривичног дела и тежине кривичне санкције која је Станојевићу изречена.

Станојевић је 22. априла прошле године првостепено осуђен на три године и десет месеци затвора, а Апелациони суд је усвојио жалбу Основног јавног тужилаштва и правоснажно га осудио на четири године и по године затвора.

Поред казне затвора Апелациони суд је потврдио и меру безбедности забране управљања моторним возилом у трајању од четири године.

Ванредни правни лек не одлаже извршење судске одлуке тако да ће Станојевић бити упућен на издржавање казне.

Станојевић је изазвао удес 31. јануара 2019. године у којем је погинула Станика Глигоријевић (52) из околине Књажевца, док су четири особе повређене међу којима је био и тадашњи директор Коридора Србије Зоран Бабић.