in

Carinici zaplenili devize i investiciono zlato

Carinici zaplenili devize i investiciono zlato

Na graničnom prelazu Batrovci zabeležena su dva pokušaja krijumčarenja deviza poslednjeg dana marta i 2. aprila 2023. godine.

Prvi prekršaj otkriven je na ulaznoj strani Batrovaca 31. marta 2023. godine, kada je za detaljan pregled izdvojen automobil stranih registarskih oznaka, kojim su iz Nemačke ka Iraku putovala dvojica muškaraca četrdesetih godina.

Mada su rekli da nemaju ništa da prijave i da sa sobom nose po 6.000 evra gotovog novca, detaljnim pregledom je na nekoliko mesta u automobilu i u spakovanoj garderobi pronađeno ukupno 78.500 sakrivenih evra.

Nakon što je putnicima vraćen dozvoljeni iznos od po 10.000 evra, zadržana je suma od 58.500 evra.

Sličan slučaj zabeležen je na ovom prelazu i 2. aprila 2023. godine, kada je za detaljan pregled na izlazu iz zemlje izdvojen BMW strane registracije, kojim je sam putovao 47-godišnji putnik.

On je takođe imao nameru da bez prijavljivanja prenese preko granice 31.250 evra, od čega mu je vraćen dozvoljeni iznos, dok je zadržana preostala suma od 21.250 evra.

Ukupno devet zlatnih pločica i dva zlatnika zaplenili su carinici na graničnom prelazu Gradina 31. marta 2023. godine.

jedna, zaplenjena, plocica,

Neprijavljeno investiciono zlato je otkriveno, kada je na izlazu iz zemlje za detaljan pregled izdvojen porše kajen strane registracije, kojim je jedan bračni par putovao iz Hrvatske ka Bugarskoj.

Iako su tvrdili da sem ličnog prtljaga nemaju ništa za prijavljivanje, u neseseru 54-godišnje žene su detaljnim pregledom pronađene pomenute zlatne pločice i dva zlatnika, čija je vrednost procenjena na više od 10.000 evra.

Autorska prava RTV / Tekst / Slika / Video /