in

Чека се одговор судије зашто није заказано рочиште Беливуку

Суд је 9. новембра саопштио да је оптужница против Беливукове и Миљковићеве групе ступила на правну снагу, од када је почео да тече законски рок од 30 дана за заказивање припремног рочишта у овом притворском предмету.

Како рочиште није заказано у законском року, председник суда се у децембру обратио поступајућем председнику већа у вези са незаказивањем припремног рочишта, а недавно је поново затражио од судије, председнице већа, да се изјасни о разлозима незаказивања рочишта, кажу за Танјуг у суду и додају да се чека њен одговор.

Након што се закаже припремно рочиште, на оптуженичкој клупи наћи ће се укупно 30 припадника ове групе коју предводе Беливук и Миљковић, а који су ухапшени у фебруару прошле године.

Оптужницом се ова група терети за пет бруталних убистава, трговину дрогом, недозвољено дрзање оружја, силовање и отмицу.

У питању су убиства Горана Величковића Гоксија, Лазара Вукичевића, Здравка Радојевића, Александра Глигоријевића Пукија и Милана Љепоје.

Беливук је оптужен за пет, а Марко Миљковић за четири тешка убиства. За ова убиства оптужено је још 11 припадника групе.

Докази против ове групе заплењени су махом са апликације Скај за мобилне телефоне, међу њима аудио и видео снимци, као и фотографије бруталних убистава, а путем међународне правне помоћи оне су из Француске достављени нашим правосудним органима.

Поред Беливука и Миљковића ова оптужница терети и Срђана Лалића, Милоша Будимира, Марка Будимира, Небојше Јанковића, Влада Драганића, Бојана Хрватина, Дејан Тешића, Николе Спасојевића, Немање Ђурића, Немање Лакичевића, Марка Андрића, Владе Георгиева, Александра Вучељића, Милована Тадића, Филипа Ивановског, Жељка Коџића, Слађане Секулић, Бориса Карапанџића, Николе Стефановића, Владимира Грека, Александра Шћепановића, Алексе Шејица, Мијата Симеуновића, Милоша Лукића Селака, Алексе Дуњића, Војислава Ђордевића, Алексе Стошића, Владимира Димитријевића.

Од њих 30, тројица нису у притору. То су Бојан Хрватин, Владимир Димитријевић и Војислав Ђордевић.

Хрватин је детаљно испричао како су извршена четири од пет убистава у Ритопеку за која је оптужено укупно 13 припадника групе, међу којима је и он.

Владимир Димитријевић и Војислав Ђорђевић су тужилаштву испричали на који је начин група препродавала дрогу.

Група се терети да је од почетка 2019. до хапшења у фебруару ове године деловала под велом Партизанове навијачке групе „Принципи“.

Припадници групе су, како се сумња, деловали по упутствима вођа групе, Вељка Беливука и Марка Миљковића који су им давали налоге где, када и на који начин треба да се отме и лиши живота, као и где ће се дрога стављати у протмет…

Налоге су преносили махом преко апликације „Скај“.

Недавно је покренута истрага и за убиство Николе Митића, која се још води против Сенада Решовића.

Он се сумњичи за саизвршилаштво у убиству Митића заједно са Беливуком, Миљковићем и још деветорицом припадника групе.

Решовић је ухапшен средином октобра, као и Дејан Михајловић који се сумњичи за саизвршилаштво у убиству Здравка Радојевића, које је већ обухваћено оптужницом против ове групе.

Недавно је покренута још једна истрага против Беливука, Миљковића и Ивнаовског као и њихових жена и Беливукове таште због сумње да су прали новац који потиче од криминалних активности ове групе.