in

Мирославу Алексићу укинут кућни притвор

Притвор му је укинуло кривично ванпретресно веће суда у редовној контроли, рекла је за Танјуг портпарол суда Татјана Матић.

Алексић је на претходном рочишту изјавио да је у оптужници на исти начин описано извршење дела, што је он оспорио и истакао да се те глумице не изражавају тако, као и да он то зна јер их, како је рекао, познаје.

Такође, у оптужници су искази глумица апсурдни, рекао је Алексић, јер није могуће да су различите девојке описале исти догађај, на истом месту и исто време јер су у питању различите особе.

Он је био у кућном притвору од 10. септембра прошле године, након што му је Апелациони суд укинуо притвор и одредио забрану напуштања стана уз електронски надзор.

Алексић је оптужен за четири кривична дела силовања, од тога два у продуженом трајању и пет кривичних дела полног узнемиравања, од чега су два такоде квалификована у продуженом трајању.

Њега је прва за сексуално злостављање пријавила глумица Милена Радуловић, а убрзо се оптужбама против њега придружила Ива Илинчић, па и друге девојке.

Ухапшен је 16. јануара прошле године и до 10. септембраје био у притвору, који му је тада замењен кућним притвором уз елекронски надзор.