in

На прелазу Богојево покушао да прокријумчари колекцију вина

БОГОЈЕВА –

На граничном прелазу Богојево спречен је покушај кријумчарења колекције вина коју је покушао да пренесе румунски држављанин, а који је приликом редовне контроле рекао да нема ништа да пријави, саопштавају из Управе царине. Ипак су цариници током детаљног прегледа у возилу марке “форд фокус“, румунских регистарских ознака, на задњем седишту открили чак 47 флаша разних вина које су биле прекривене гардеробом, а у гајбама је било 29 флаша белог и 18 црног вина.

У Управи царине наводе да се средовечни румунски држављанин представио као колекционар и тврдио да су пронађена вина његовоа лична колекција, па је почео да виче и прети пред цариницима да ће полупати флаше на лицу места. Како се наводи у саопштењу, до инцидента на граничном прелазу није дошло, јер су „колекционару“ цариници смирено објаснили да колекције пића не могу на тај начин да се преносе преко границе и да путници у личном пртљагу, према важећим прописима како у Србији тако и у ЕУ, имају право да пренесу две флаше вина, колико му је и враћено.

Од укупно откривене количине, 23 флаше белог вина на себи нису имале етикету, нити произвођачку декларацију, док су се на преостале 24 флаше, налазиле етикете и декларације разних италијанских винарија. Преосталих 45 флаша вина привремено је задржано до окончања прекршајног поступка.