in

Настављено суђење оптуженима за убиство Бојана Мирковић

Први је сведочио Александар Ђорђевић, који на бувљаку држи тезгу за телефоне а од кога је, лако се сумња, Никчевић купио телефон.

Ђорђевић је рекао да не може са сигурношћу да тврди да је Никчевић купио телефон, јер је носио маску и качкет, али се сећа да телефон није плаћен.

Никчевић је на то приговорио, тврдећи да је платио телефон 70 евра и додао да на дан када је купио телефон није носио качкет.

 

Други испитани сведок је потврдио да је продао поменути телефон Ђорђевићу, власнику тезге за телефоне, док је Бојан Милојковић преко сајта „купујем-подајем“ продао два ГПС уређаја по укупној цени од око 200 евра.

Милојковић је рекао да се не сећа имена купца, као и да је пријатељу проследио број телефона и рекао му да се састане са купцем уместо њега.

На крају данашњег суђења, браниоци Ивановића и Никчевића затражили су од суда да укине притвор или одреди блажу меру за њихове брањенике, што је суд одбио.

Такође, Ивановићев адвокат је суду пронудио јемство у износу од 35.000 евра, док је адвокат Никчевића понудио јемство од 50.000 евра.

Суду се обратио Ивановић и рекао да је 15 месеци у притвору без икаквих доказа да је починио било какво кривично дело.

Суђење ће се наставити 5. априла за када је планирано даље испитивање сведока.

Тејић је оптужен и за кривично дело недозвољена производња, дрžање, ношење и промет оружја и експлозивних материја. Сви оптужени су ухапшени десетак дана након убиства, и даље се налазе у притвору.

Истрага против њих је спроведена због сумње, да су Кожух, Тејић, Ковачевић и Никчевић по претходном договору, учествовали у убиству Мирковића.

Надлежни органи пронашли су оба пиштоља из којих је пуцано на Мирковића, бицикл којим је непосредни извршилац дошао на место извршења и којим се после удаљио. Такође је пронађен ГПС уређај који је коришћен за праћење Мирковића пре убиства.

„Биолошки трагови и временско-просторна анализа потврђују умешаност свих окривљених“, истакло је раније туžилаштво.

Мирковић је приликом убиства код себе имао лаžжна документа на друго име.