in

Policajac priznao krivicu za odavanje informacija grupi Belivuka i sklopio sporazum sa tužilaštvom

Policajac priznao krivicu za odavanje informacija grupi Belivuka i sklopio sporazum sa tužilaštvom

Sporazum, koji je zaključen 2. marta, potvrdio je presudom sudija Posebnog odeljenja za organizovani kriminal Višeg suda u Beogradu.

Prema tom sporazumu sa Tuzilastvom Vračević je priznao krivična dela udruživanje radi vršenja i produženo krivično delo zloupetreba sluzbenog položaja, rečeno je Tanjugu u Tužilaštvu za organizovani kriminal.

Pored kazne kućnog zatvora Vračeviću je izrečena i mera bezbednosti zabrana vršenja poziva delatnosti i dužnosti od pet godina.

Pored Vračevića optužen je i Aleksandar Purković, a na prvom održanom suđenju postupajući sudija je rekao da će tražiti spajanje tog predmeta sa glavnim Belivukovim predmetom.

Međutim kako je Tanjugu potvrđeno u Višem sudu u Beogradu, Krivično vanpretresno veće Višeg suda u Beogradu-Posebno odeljenje za organizovani kriminal je donelo rešenje kojim je odbijen kao neosnovan predlog predsednika veća za spajanje predmeta.

Vračević i Purković su uhapšeni 15. novembra prošle godine po nalogu Tužilaštva za organizovani kriminal uz saradnju sa Službom MUP-a za unutrašnju kontrolu.

Terete se da su od juna do oktobra 2020. godine u više navrata neovlašćeno pripadnicima organizovane kriminalne grupe, čiji su organizatori Belivuk i Marko Miljković, odavali poverljive podatke iz elektronskog sistema MUP-a.

Pripadnici grupe Belivuka i Miljkovića se potvrđenom optužnicom terete za sedam ubistava, trgovinu drogom, nezakonito nošenje i držanje oružja, otmice i silovanje.

Autorska prava RTV / Tekst / Slika / Video /