in

Поново одложено суђење за прву отмицу земунског клана

Судија је донела одлуку да одложи суђење због изостанка једног од оптужених Горана Ристића чији адвокат је суду рекао да се оптужени тренутно налази у Дому здравља где прима инфузију због високог притиска и отежаног дисања.

Милисав Чогурић пуномоћник оштећеног је суду предложио да се Ристић данас приведе и да се уради медицинско комисијско вештачење како би се утврдило да ли су тачни наводи адвоката Ивана Бајазита, Ристићевог браниоца.

Јавни тужилац се сложио са Чогурићем, након чега је Бајазит рекао да се не противи вештачењу, али сматра да је предлог за привођење преурањен.

Судија је након паузе од 35 минута саопштила присутнима да је , како каже, уз много напора успела да добије информацију да оптужени Ристић данас није био ни у Дому здравља Раковица ни на Канаревом брду, како је то рекао Ристићев адвокат Бајазит.

У овом случају, који је познат и као прва отмица „земунског клана“ учествовао је и покојни Душан Спасојевић, а сада се суди за кривично дело разбојништво двојици бивших полицајаца и двојици припадника „земунског клана“.

Оптужени су полицајац у пензији Милан Радукић, припадник Жандармерије Саша Ђајић, као и некадашњи припадници „земунског клана“ Никола Бајић и Горан Ристић.

Према оптужници, тројица оптужених су Стеванића на силу убацили у аутомобил, а затим га држали на непознатој локацији где су га малтретирали и захтевали од њега кључеве од стана његових родитеља.

Затим су из сефа у стану украли већу количину злата и око 100.000 немачких марака.

Поред оптужених и покојног шефа „земунског клана“, у овом кривичном делу наводно је учествовао и тадашњи полицајац, касније сведок-сарадник у процесу против „земунског клана“, такође покојни Зоран Вукојевић.

Оптужени Ђајић је био Вукојевићев кум.

Стеванићу су пришли у Сарајевској улици, показали легитимације и наредили му да крене с њима.

Потом су га убацили у „голф 2“, за чијим је воланом био оптужени Ристић и потом га предали вођи клана – Спасојевићу, како би му рекао где су у кући његових родитеља сакривени новац и драгоцености.

Ова прва „отмица“ клана из Земуна, после које су уследиле и многе друге, решена је пошто је бивши припадник клана Никола Бајић, који у затвору служи казну од 35 година, тужилаштву раније до детаља описао догађаје.

Оптужени полицајци су у време отмице радили у Полицијској станици у Земуну.