in

Промењен судија Контићу, ново припремно рочиште 19. априла

Претходни председник судског већа, који је почетак суђења био заказао за 14. март, у међувремену је отишао у пензију, а нови судија је заказао припремно рочиште за 19. април, а суђење већ за 25. април, рекла је за Танјуг портпарол суда Јелена Остојин.

Прво припремно рочисте Контићу одржано је лане 1. децембра, када је негирао кривичцно за дело за које се терети.

На оптуженичкој клупи са Контићем наћи ће се и О.Л. и Л.В.

Више јавно тужилаштво оптужницом Контића терети за кривично дело убиство у покушају, О.Л. за учествовање у тучи, а Л.В. за кривично дело помоћ учиниоцу после извршеног кривичног дела.

Контић је у децембру 2020. године изручен Србији из Црне Горе, пошто је по потерници Србије ухапшен 11. октобра у Подгорици након месец дана од покретања поступка против њега.

Од тада се налази у притвору, који према последњој одлуци може да му траје до 1. децембра.

На припремном рочишту, које је затворено за јавност, оптужени ће се кратко изјаснити о кривици, а детаљну одбрану изнеће на јавном суђењу које ће бити налнадно заказано.

На саслушању пред судијом за претходни поступак на околности притвора и бекства, Контић је тврдио да из Србије није бежао, већ да је у Црну Гору отишао пре покретања било каквог поступка против њега.

Износећи одбрану пред Вишим јавним тужиоцем он је у децембру негирао да је покушао да убије Мандића, којег је том приликом пребио.

До сукоба је дошло је му је Мандић претходно упутио претње и није му дозволио да уђе у кладионицу.

Контић као некадашњи репрезентативац Црне Горе у џудоу, зна како се наносе тешке повреде, опасне по живот, и управо њих није задао Мандићу током физичког обрачуна, теза је његове одбране.

Његова одбрана такође тврди да у јавности није објављен цео снимак обрачуна већ само један његов део, након чега је и покренут овај поступак против Контића.

Снимак се на друштвеним мрежама појавио 11. септембра, а на коме се види пребијање мушкарца..

Контић је пореклом из Никшића, а у Србији је дипломирао на Правном факултету и у адвокатској канцеларији је радио као приправник пре инцидента у којем је пребио Мандића (28) у Јеврејској улици у Новом Саду 24. августа 2020.