in

Sud u Prištini Milovanu Božoviću odredio pritvor od 30 dana

Sud u Prištini Milovanu Božoviću odredio pritvor od 30 dana

PRIŠTINA –

Milovanu Božoviću iz Zubinog Potoka, koga je u subotu uhapsila kosovska policija u severnom delu Kosovske Mitrovice, Osnovni sud u Prištini danas je odredio pritvor u trajanju od 30 dana, izjavio je za Tanjug njegov branilac, advokat Nebojša Vlajić.

Vlajić je rekao da u narednih 48 sati ima pravo da podnese žalbu.

“Nažalost, bez ikakvih dokaza, sudija je Božoviću odredio pritvor. Ovaj predmet je šampion kosovskog pravosuđa po nepostojanju i prikrivanju dokaza. Tužilac je tek posle donošenja ove odluke najavio sprovođenje istrage, što nije u skladu sa pravilima, kazao je Vlajić.

Dodao je da će podneti žalbu u zakonskom roku.

Kosovska policija je ranije saopštila da se Milovan Božović tereti za više krivičnih dela: organizovanje i učešće u kriminalnoj grupi, ubistvo u pokušaju, stvaranje opšte opasnosti i napad na službeno lice.

Prištinski ministar unutrašnjih poslova Dželjalj Svećlja je na svom Fejsbuk profilu napisao i da se Božović sumnjiči za ubistvo jednog pripadnika Euleksa, ne precizirajući o kome se radi.

Milovan Božović uhapšen je u subotu u popodnevnim satima, a kosovska policija je tada saopštila da se, pored paljenja automobila, tereti i za ubistvo pripadnika misije EULEKS-a, napad na policajca, ali i za učešće u organizovanom kriminalu.

Autorska prava RTV / Tekst / Slika / Video /