in

Трећи дан потраге за несталим младићем из Сплита

Двадесетседмогодишњи Матеј Периш нестао је 31. децембра, у Београду, где је дошао на дочек Нове године.

Нестанак је пријављен у петак у 18 часова, од када полиција интензивно трага за њим.

У потрагу је укључено више различитих јединица МУП-а. Узете су изјаве пријатеља с којима је Матеј дошао у Београд, а проверене су и надзорне камере клуба „Готик“ у којем је последњи пут виђен.

О нестанку младића из Сплита говорио је данас председник Србије Александар Вучић, истичући да још нема решења, али да има детаља које треба полиција да саопшти.

Изразио је наду да ће надлежни успети да га пронађу и да већ имају неку скицу онога што је могло да се догоди. Додао је да, ипак, морају још много рада да уложе и дају све од себе како би га пронашли.

Иначе, у Београд је јуче стигао и његов отац, који је за београдске медије рекао да верује српској полицији и апеловао на све који имају било какву информацију да је јаве, макар и анонимно.

„Дошао сам да видим где се то десило, немам никакве нове информације. Имам апсолутно поверење у полицију и све што раде. Из онога што сам досад чуо, раде врло професионално, они воде истрагу и за све информације су они надлежни“, рекао је отац несталог.

Матеј Периш је то вече био у клубу „Готик“ са својим пријатељима, али му се у једном тренутку губи траг.

Према писању хрватских медија, један од његових пријатеља рекао је да у клубу „није било опасног друштва“.

Београдски медији пишу да су надзорне камере наводно снимиле Сплићанина како се креће ка степеницама које се спуштају ка једном сплаву. Ипак, снимак је доста лошег квалитета због магле која је била те ноћи.

Његова јакна је остала у клубу.