in

U Kosovskoj Mitrovici uhapšen Srbin osumnjičen za paljenje automobila u Zubinom Potoku

U Kosovskoj Mitrovici uhapšen Srbin osumnjičen za paljenje automobila u Zubinom Potoku

LEPOSAVIĆ –

Kosovska policija uhapsila je danas u Kosovskoj Mitrovici, u okviru borbe protiv organizovanog kriminala, M.B. (1987) srpske nacionalnosti, za koga se sumnja da je pre dve večeri zapalio automobile u Zubinom Potoku koji su registrovani na tzv. kosovske tablice RKS, rekli su iz kosovske policije za Tanjug.

“Osumnjičeni M.B. tereti se i za umešanost u slučaju napada vatrenim oružjem na jedinicu kosovske policije, gde su dva policajca zadobila rane iz vatrenog oružja, naveli su iz kosovske policije.

Takođe dodaju da je protiv uhapšenog podneta krivična prijava za krivična dela učešće u organizovanoj ili organizovanje kriminalne grupe, ”ubistvo u pokušaju”, ”stvaranje opšte opasnosti” i ”napad na službeno lice prilikom vršenja njegove službene dužnosti”.

Iz kosovske policije su poručili ”da će sve dalje radnje biti preduzete u saradnji i koordinaciji sa pravosudnim organima”.

U Leposaviću na KiM zapaljena tri automobila

Kosovska policija saopštila je da su nepoznate osobe tokom noći zapalile tri automobila u Leposaviću, na severu Kosova i Metohije.

Iz policije navode da su zapaljena dva automobila tzv. kosovskih registarskih oznaka RKS i jedan srpske registracije BG.

Policijske jedinice i vatrogasci su odmah izašli na lice mesta kako bi ugasili požar. Kosovska policija je u ovim slučajevima brzo reagovala, preduzimajući odgovarajuće policijske radnje i pokrenula krivične predmete koji će ozbiljno istražiti ove slučajeve, navedeno je u saopštenju Kosovske policije.

Pored Leposavića, prethodnih noći zapaljena su vozila i u opštinama Zubin Potok, Kosovska Mitrovica i Zvečan.

Autorska prava RTV / Tekst / Slika / Video /