in

У Руми и Сомбору МУП претресао 11 локација због илегалног промета оружија; Двоје ухапшено

РУМА,СОМБОР –

Припадници Министарства унутрашњих послова, Службе за борбу против организованог криминала и Жандармерије, у координираној акцији усмереној на сузбијање криминалитета, претресли су 11 локација на територији Руме и Сомбора и ухапсили М. Х. (1993) и В. Х. (1988) због постојања основа сумње да су извршили кривично дело недозвољена производња, држање, ношење и промет оружја и експлозивних материја.

Министар унутрашњих послова Александар Вулин похвалио је данашњу акцију полиције и нагласио да она неће бити усамљен случај и да ће сваком криминалцу у Србији бити јасно стављено до знања да је у нашој земљи непожељан.

„Свако онај ко и помисли да угрожава мир и сигурност грађана Србије суочиће се са снажним одговором српске полиције. Наставићемо са овим акцијама и нећемо дозволити да се иједан криминалац осети имало спокојно у нашој земљи“, нагласио је министар Вулин.

Истакао је да је полиција гарант безбедности сваког човека у нашој земљи и да ће сваки криминалац, од најситнијег лопова и разбојника, до оних који би да дрогом трују нашу децу и насиљем изазивају страх код грађана, бити на удару полиције, ухапшен и процесуиран.

Од ухапшених је заплењен пиштољ, муниција различитог калибра, два ножа, новац, а претресом локација, пронађене су и две вагице за прецизно мерење, мања количина прашкасте материје налик на хероин, два ножа, две ваздушне пушке, једна ловачка пушка, око 100 метака, као и блинкери и бакље.

Осумњиченима М. Х. и В. Х. одређено је задржавање до 48 часова и они ће, уз кривичну пријаву, бити приведени Основном јавном тужилаштву у Руми.