in

Ухапшен мушкарац осумњичен да је преваром присвојио 3,3 милиона динара

БЕОГРАД –

Припадници МУП-а су у сарадњи са Посебним одељењем Вишег јавног тужилаштва у Краљеву, ухапсили Д. П. (47) , одговрно лице једне аутопревозничке радње у околини Лазаревца, због сумње да је извршио превару у обављању привредне делатности и на тај начин присвојио 3.312.786 динара.

Он се терети да је, током фебруара и марта, користио податке једног привредног друштва из Београда које је регистровано за друмски превоз робе, и на тај начин довео у заблуду одговорна лица два привредна друштва из Крушевца и Новог Сада, како би му продали теретно и прикључно моторно возило која, како су сумња, није платио, наводи се у саопштењу МУП-а.

Осумњичени је та возила искористио да доведе у заблуду привредно друштво из Чачка, наводећи им , како се сумња, да ће за њихове потребе превести гвожђе и лим до купца – фирме из Руме.

Он робу није превезао у договореном року, већ ју је задржао за себе.

Полиција је приликом хапшења осумњиченог пронашла отуђену робу и вратила је оштећеној фирми.

Осумњичени се терети за кривично дело превара у обављању привредне делатности због чега му је одређено задржавање до 48 часова у ком року ће , уз кривичну пријаву, бити приведен тужилаштву.