in

Ухапшени запослени Општине Бујановац због злоупотреба

НИШ –

Припадници Министарства унутрашњих послова, Одељења за борбу против корупције УКП, у сарадњи са Безбедносно-информативном агенцијом, по налогу Посебног одељења за сузбијање корупције Вишег јавног тужилаштва у Нишу, ухапсили су А. Џ. (1984), Ј.П. (1957) и Р.А. (1982), запослене у Општини Бујановац, због постојања основа сумње да су учинили кривично дело злоупотреба службеног положаја.

А.Џ. се терети да је током јула и августа 2020. године издао решења о грађевинској дозволи за три објекта, иако се радило о већ изграђеним објектима који нису могли бити легализовани, јер су изграђени после 2015. године, тј. након ступања на снагу Закона о озакоњењу објеката, саопштено је из МУП-а.

Како се сумња, на тај начин, он је омогућио инвеститорима прикључење нелегално изграђених објеката на електо-енергетску мрежу, водовод и канализацију, укњижење у Катастар непокретности и продају стамбеног и пословног простора.

Како се сумња, Ј.П. је у мају 2021. године доставио обавештење Општини Бујановац у којем је навео да је инспекција утврдила да снимак изведених темеља одговара стању на терену, иако је објекат био изграђен 2020. године.

Р.А. се терети да је у новембру 2021. године доставио обавештење Општини Бујановац, где је навео да је грађевинска инспекција излазила на лице места и утврдила да снимак темеља одговара стању на терену, иако је стамбено-комерцијални објекат изграђен у 2019. години.

Такође, на наведени начин Ј.П. и Р.А. поступали су супротно Закону о планирању и изградњи, односно нису подносили кривичне пријаве против инвеститора наведених објеката, иако су у записницима констатовали да се објекти граде без грађевинске дозволе.

Осумњиченима је одређено задржавање до 48 часова и они ће, уз кривичну пријаву, бити приведени надлежном тужилаштву, наводи се у саопштењу МУП-а.