in

Vučićević otišao u zatvor, predsednik Srbije smatra da je nepravedno osuđen

Vučićević otišao u zatvor, predsednik Srbije smatra da je nepravedno osuđen

Njega su u zatvor ispratili supruga i kolege, sa kojima se pozdravio pre ulaska na kapiju Okružnog zatvora u Bačvanskoj ulici.

Pošto je Vučićević ranije najavio da neće da plati kaznu, sud mu je to zamenio zatvorom, a jedan zatvorski dan je 1.000 dinara.

Vučić:Zamislite da sam ja vas tužio zbog svih gadosti koje ste govorili o meni

Predsednik Srbije Aleksandar Vučićizjavio je danas da presuda glavnom i odgovornom uredniku Informera Draganu J. Vučićeviću zbog verbalnog delikta nije pravdena ni pravična.

“Mislim da nije pravedno ni pravično da čovek koji je u tim stvarima, nevezano za to koliko pozitvno ja o njemu mislim ili ne, nije važno i to ne sme da bude predmet bilo čijeg, pa ni mog izjašnjavanja, već je suština u tome da pogledate razloge zbog kojeg inače tuže nekoliko puta”, rekao je Vučić za televiziju Pink.

Podsetio je da je njega tužio jedan funkconer Dveri koji je rekao da će da siluje po kućama žene i ćerke onih koji su u Srpskoj naprednoj stranci, a Vučićević mu je na to rekao da je lud i na kraju je dobio prvostepenu presudu.

Objasnio je da je Vučićevića tužio novinar kolega.

“Zamislite da sam ja vas tužio zbog svih gadosti koje ste govorili o meni i da vi morate da idete u zatvor, tako kako sada treba da ide Vučićević i da platite kaznu, pa da nećete ili nemate pa da odete u zatvor, to je za mene neshvatiljivo”, rekao je on i dodao da ne može da ruši pravni poredak ni na koji način, može samo da zamoli Vučićevića i njegovog branioca da se uplati kaznu, jer to ne može niko drugi.

“Najavio je štrajk glađu i ja ne znam šta bih vam rekao, on se već nalazi na odsluženju kazne, to nije dobra vest za Srbij, ali ćete videti sve to licemerje, jer nećete čuti reč izvini od onih koju su pravili naslovnu stranu da nikad neće otići u zatvor itd.”, ocenio je Vučić.

Prema njegovim rečima postoje propisana krivična dela u zakonodavstvima u svetu.

“Problem je u tome što postoji raznovrsna praksa kod nas i što to nije pravedno i pravično, ja neću da ulazim u presude i nemam pravo kao predsednik da kritikujem”, rekao je Vučić.

Objasnio je kako je jedanput pomenuo predmet ali je pogrešio.

“Jedanput sam jednog pametnog koji kritikuje sve na svetu, jedino što zna je da ide sa prijema na prijem, iz američke, engleske do nemačke ambasade Majić ili kako već, pomenuo jedan predmet njemu, gnjilanski gde je sve ona Albance pustio na slobodu i tu sam pogrešio i zato neću da ulazim ni u ovaj predmet”, rekao je Vučić.

Dodao je da se nada da će u predstojećim danima da se problem reši, i da razume motive Vučićevića ali da on ima šestoro dece prema kojima ima obavezu, i da on ne može samo da brine o sebi, i da mu je on to rekao kao otac troje dece.

“Obaveza prema deci je mnogo preča obaveza nego da svima nama otvara oči ukazujući na to kakav nam je sistem, koliko nepravde ima, koliko ima i različitog ponašanja u našem pravosuđu”, rekao je predsednik.

Rekao je da se Vučićević vodi sada u krivično pravnoj evidenciji kao osuđivani kriminalac, zbog toga što je odgovorio na uvrede nekome.

Autorska prava RTV / Tekst / Slika / Video /