in

Kao što je Isus prorekao, arheolozi sada potvrdili – Pronađeni dokazi

Arheolozi su pronašli dokaze o krvavoj opsadi koju su izveli Rimljani uništavajući Hram u Jerusalimu, kako je Isus prorekao u Bibliji.

Prema Svetom pismu, Isus je posetio Drugi hram u Jerusalimu i rekao: „Uistinu vam kažem, ovde neće ostati ni kamen na kamenu koji se neće porušiti“.

Tako se i dogodilo. Podsećamo, usprkos izvesnim uspesima protiv Rimljana, zeloti, vođe jevrejskog ustanka, bili su međusobno podeljeni, i nisu bili vojnički obrazovani. Tit je opkolio Jerusalim sa tri legije sa zapadne i jednom sa istočne strane, zabranjujući ulazak u grad. Nakon nekoliko pokušaja, Rimljani su uspeli da sruše grad.

Pretpostavlja se da Tit verovatno nije planirao da uništi Hram, već ga pretvori u paganski; tj. da hram bude posvećen rimskim carevima i rimskim bogovima.

Hrišćani veruju da su ovi događaji, opsada i uništenje Jerusalima, zapravo ispunjenje Hristovog proročanstva, izrečenog u Jevanđelima po Luki, Mateju i Marku.

Stručnjaci su sada pronašli i dokaze opsade, kamenje korišćeno za rušenje jerusalimskih zidina pre nego što su Rimljani uništili hram u krvavoj „četveromesečnoj opsadi“.

Kfir Arbiv iz Izraelske uprave za antikvitete (IAA) rekao je: „Hram je uništen nakon četveromesečne opsade. Rimljani su imali dobro obučenu vojsku, opremljenu najboljim vojnim inovacijama svog vremena. Bio je to nemilosrdni ratni stroj.

Uz pomoć kompjutera sam locirao sve baliste tačno tamo gde su pronađene. Uzeo sam u obzir lokalnu topografiju i lokaciju gradskih zidina građevine iz razdoblja Drugog hrama i napravio balističke proračune, uključujući ugao lansiranja i udaljenost bacanja kamenja“.

„Fizički dokazi ogromnih resursa koje je rimska vojska koristila u Jerusalimu odražavaju veoma teške bitke koje su na kraju dovele do uništenja Drugog hrama. Bez obzira na unutrašnje frakcije i nemoguće izglede, mala grupa jevrejskih branitelja izdržala je pred Rimljanima nekoliko meseci do tragičnog uništenja grada. Korišćenje suvremenih istraživačkih metoda otkriva sve više i više fascinantneistorije Jerusalima“, rekao je Eli Eskosido, direktor IAA-e.

Važno. Samo na socijalnoj mreži Vkontakte objavljujemo sve naše najbolje vesti. Na ostalim socijalnim mrežama to nećete naći jer su cenzurisane i mi ne učestvujemo u toj iskrivljenoj i lažiranoj stvarnosti. Takođe nas nađite i na Telegramu. Budite u toku, pratite nas.

Naš VKontakte kanalhttps://vk.com/id718919389

(net.hr, b92.net)