in

“Probili smo led da ova umetnost dobije mesto koje zaslužuje”

“Probili smo led da ova umetnost dobije mesto koje zaslužuje”

Neprocenjivo iskustvo za svakoga ko u manikiru želi da bude najbolji.

Prvi srpski Nail Art Masterclass sa Elvirom u organizaciji portala Zadovoljna.rs održan je danas u Beogradu u prelepom ambijentu hotela Hilton, a uz podršku brenda Crystal Nails.

Nekoliko desetina zaljubljenica u manikir okupilo se na celodnevnoj profesionalnoj edukaciji da od najbolje u Srbiji nauče osnove zanata, ali i napredne tehnike koje je Ana Stojković Elvira usavršavala godinama, učeći rusku i mađarsku školu manikira i kombinujući ih sa svim aktuelnim stilovima i trendovima.

Foto: Dragan Mujan/Nova.rs

Polaznice su na masterclassu imale priliku da razmene svoja znanja i iskustvo, ali i sve dileme i nedoumice na koje je Elvira odgovarala na licu mesta, a narednih mesec dana će isto to moći da učine i kroz zajedničku Viber grupu za konsultacije.

Foto: Dragan Mujan/Nova.rs

Po principu „watch & learn“, na edukaciji je demonstriran niz tehnika i veština iz oblasti naprednog i umetničkog manikira, počevši od pravila sterilizacije, pravilne postavke šablona, pripreme nokta, kombinovanog manikira i tehnike turpijanja, do različitih stilova – pinčovane kocke, gotskog badema, stiletta, gradivnog frenča.

Foto: Dragan Mujan/Nova.rs

„Prepuna sam utisaka, upoznala sam puno novih ljudi, potencijalnih učenika. Sjajno je što su svi bili toliko uključeni, prepuni pitanja, učestvovali su u diskusiji. Mnogo mi je drago što sam bila prva koja je održala masterclass za nokte u Srbiji i to na ovom nivou, prostor je fenomenalan, organizacija bez greške od početka do kraja. Probila sam led i iskreno se nadam da će se u budućnosti i drugi nail artisti usuditi na ovakav korak i da imamo više ovakvih seminara, da to ne bude na nivou na kojem je bilo do sada. Nokti su sad već ozbiljna umetnost i želja mi je da svi zajedno to podignemo na nivo koji ova priča zaslužuje“, poručila je Elvira.

Foto: Dragan Mujan/Nova.rs

Jedna od učesnica edukacije izjavila je za Zadovoljnu da je za nju ovo bilo neprocenjivo iskustvo.

„Bilo je stvarno fantastično i mnogo mi je značilo. Prvi put sam uživo gledala demonstraciju ovih naprednih tehnika i Crystal Nails proizvoda za koje znam da su sjajni. Mnogo toga sam naučila i jedva čekam da u svom radu isprobam sve ovo. Mislim da je Viber grupa za konsultacije odličan bonus na sve što smo čule danas i da će nam to baš mnogo značiti“, poručila je Zorica.

Foto: Dragan Mujan/Nova.rs

Podsećamo, Ana Stojković Elvira je nail art umetnica koja je sertifikovana internacionalna master edukatorka za Crystal Nails u kategoriji gel, akril i nail art, višestruko je nagrađivana na svetskim i regionalnim takmičenjima i zvanično je najbolji majstor Srbije čija dela već 13 godina gledamo na crvenom tepihu, ali i u spotovima, reklamama, filmovima, naslovnim stranama i modnim kampanjama.

BONUS VIDEO: Prvi srpski Nail Art Masterclass sa ElviromAutorska prava Zadovoljna / Tekst / Slika / Video /