in

Брнабић у понедељак у посети Косову и Метохији

Заједно са председницом владе, Косово и Метохију ће посетити и директор Канцеларије за Косово и Метохију Петар Петковић и директор Канцеларије за ИТ и еУправу Михаило Јовановић, најавила је данас Канцеларија за КиМ.

Одобрена посета Брнабић

Министарство спољних послова у Приштини одобрило је захтев премијерке Србије Ане Брнабић да у понедељак посети Косово, објавила је Економија онлајн.

Како се наводи, посету је у предвиђеном року одобрило Министарство спољних послова, као главни актер у потврђивању или одбијању посета.

Брнабић ће посету покрајини започети у понедељак пре подне у Косовској Митровици, где ће обићи први мултимедијални центар на северу КиМ и Духовну академију.

Након тога предвиђена је посета манастиру Бањска у општини Звечан.

У општини Лепосавић, премијерка ће поподне посетити социјално угрожену породицу браће Радосављевић, која се званично усељава у нову кућу, изграђену средствима Владе Србије, а преко Канцеларије за КиМ.

Посету општини Лепосавић, премијерка ће завршити обиласком породичног пољопривредних газдинства.

Како се наводи, посета премијерке Брнабић Косову и Метохији најављена је у четвртак, 1. септембра, 72 сата пре реализације, у складу са Споразумом о званичним посетама.

Посета Брнабић Косову и Метохији има за циљ да пренесе поруке за очување мира и стабилности, у оквиру којих се једино може остварити останак и опстанак Срба на КиМ.