in

Вечерас отварање петог Калеидоскопа културе (АУДИО)

На отварању Калеидоскопа на фасади Фабрике биће постављена једна од највећих интерактивних инсталација у Европи “Аутокорект” уметничког колектива “Каркатаг” која се простире дуж 300 квадратних метара.

У реконструисаним објектима Креативног дистрика биће отворене чак 22 изложбе европских и домаћих уметника, стручњака из области сценског дизајна, студената Академије уметности и најбољих младих фотографа.

Филмски фестивал “Обнова“ представиће 12 остварења, међу којима су нови домаћи наслови попут “Комедија на три спрата” и “Ала је леп овај свет,” као и наши култни дигитално ремастеризовани филмови.

Музички програм и ове године заузимаће значајан део Калеидоскопа са 22 извођача као што су Апокалиптика, Рипаблика, Hercules and Love Affair, али и Борис Ковач, LP duo и други.

До недеље на репертоару ће се наћи и осам представа савременог плеса. Добитница Гремија Добе Нахор извешће са новосадским уметницима и волонтерима перформанс “Насупрот ветру – одговор на слет.”

Књижевни програм предводиће добитница НИН-ове награде, Ивана Димић. Сви програми биће бесплатни.

Калеидоскоп културе један је од најважнијих легата пројекта “Нови Сад – Европска престоница културе,“ наглашава директор истоимене фондације, Немања Миленковић.

Због програма отварања Калеидоскопа, саобраћај на делу Булевара деспота Стефана, између Моста слободе и Дистрикта, као и у улици између студентског дома Живојин Ћулум и Дистрикта, биће затворен до 6. септембра. Забрана паркирања важиће у зони Дистрикта – око кошаркашког терена.