in

Вулин: Хрватска политика према Србији – комплекси и нечиста савест

“Ношени бројним комплексима, Хрвати су себе одувек сматрали супериорним у односу на Србе. Ово мишљење су посебно образлагали бивши Срби и свеже покатоличени Хрвати. Један од доказа хрватске величине била је и производња вина. Александар Вучић се усудио да Хрватима покаже да се и у производњи вина ствари мењају и то у корист Србије”, навео је Вулин реагујући на написе у хрватским медијима поводом организованог Сајма вина у Београду у оквиру иницијативе “Отворени Балкан”.

Указао је на то да “највећи сајам винарства на Балкану није организован у Хрватској, већ у Србији”.

“Број излагача и квалитет изложених вина у Београду би био сам по себи довољан да пробуди све хрватске комплексе, али када се појави и Александар Вучић, онда се мржња према Србима и Вучићу не може сакрити. Вучићу нису опростили што је унук усташке жртве, а неће им бити лако ни да забораве да осим што их је оставио иза себе у развоју војске и стопи привредног раста, сада је почео да преузима примат и у винарству”, каже Вулин.

Наводи да је “хрватска политика према Србији је мешавина комплекса и нечисте савести” и да се то не мења.

“Повод изливања мржње је некада подсећање на усташке злочине, некада жеља председника Александра Вучића да обиђе Јасеновац, некада подизање оптужнице против пилота убица српске деце, а некада сајам вина. У сваком случају, мржња према Србима и према Александру Вучићу је гора од пијанства, пијанство прође, усташка мржња – никада”, поручио је Вулин.