in

“Два ранца и бег из канца” – путујте у својој режији (АУДИО)

Уз мото „Два ранца и бег из канца“, супротстављајући се формату – живот је од 9 до 5, Новосађани Ивана и Горан Бабић сваки слободан тренутак користе да истраже неко ново место. Ако желите јефтино да путујете, најбоље је да прво истражите шта је тренутно најповољније и у складу са тим правите даље планове.

Како истичу наши саговорници, флексибилност по питању времена и избора дестинација су кључни.

На овај начин, Ивана и Горан платили су карту од Беча до Валенсије свега 2 цента! Једна од препрека за самостално путовање може бити и питање шта урадити уколико вам откажу лет, или уколико сте спречени да путујете.

Скоро сваког дана објаве неки повољан лет или пакет аранжман, као и промотивне понуде којима је цена снижена и више од 60 одсто. На њиховом порталу jeftinoputuj.com објављују путописе, савете као и линкове који воде до даљих сајтова авио компанија, сајтова за продају авио карата, као и за резервисање смештаја. А када се човек ослободи страха и препусти авантурама, следећи логичан корак је кућа на точковима – објашњава Иван.

Детаљна процедура о регистровању комбија који је преправљен у кампер такође може да се прочита на њиховом сајту. Предности овог вида путовања су те што не морате да се пријавите или одјавите из смештаја у тачно одређено време, а на жељеној дестинацији можете остати колико желите.

А ове године, након обиласка Грчке и Турске, одлучили су да се врате у Србију и мало детаљније истраже југ. За путовање по Србији свакако је потребно много мање новца и времена, само добра организација и информисаност.

Уколико желите да направите кружну туру по земљи, Иван препоручује да вам почетна тачка буде Пирот.

Након уживања у лепотама Србије, неки од предлога за будућа јесења путовања су романтична Венеција, а цена повратне карте из Будимпеште је свега 23 евра крајем септембра. По тој цени, такође из Будимпеште, можете да посетите Лондон! Ове цене авио карата оповргавају предрасуде да је за путовање потребно много новца, већ само време и мало одважности.

“Паре дате на путовања су уложене а не потрошене и тиме се треба водити”, закључује Иван.

Уколико немате са ким да путујете, Ивана и Горан поручују да сами себи можете бити најбоље друштво, јер чекајући на друге, пропустићете многа искуства и прилике.