in

За викенд почињу „Дани грожђа“ у Баноштору

БАНОШТОР –

Манифестација „Баношторски дани грожђа“ којом се традиционално најављује почетак бербе на северним падинама Фрушке горе биће одржана 26. пут предстојећег викенда 3. и 4. септембра. Организатори су и ове године најавили богат и разноврстан изложбени, културни и забавни програм који ће на добар начин представити понуду локалних винара, удружења и гастрономску понуду традиционалних сремачких специјалитета.

Посетиоци ће имати прилику да уживају у дефилеу учесника и великој изложби вина, наступима локалних тамбурашких састава и музичком програму у оквиру кога нас у првој вечери очекује коцерт Александре Младеновић.

За најмлађе посетиоце у Баноштор нам овог викенда стиже и луна парк као и најбољи лицидери који ће својим шароликим штандовима и посластицама засладити дружење у предстојећим данима грожђа.

Познати као добри домаћини Баношторци позивају госте и на дружење уз Дунав и ловачки паприкаш и кување пударца уз пратњу тамбураша.

Свечано отварање 26. „Баношторских дана грожђа“ је у суботу, 3. септембра у 14 часова. Манифестација ће бити отворена традиционалним дефилеом учесника који сваке године пролази селом за успешну бербу и добар род грожђа.

Манифестацију организује Месна заједница Баноштор уз подршку Центра за културу спорт и туризам општине Беочин и покровитељство Скупштине општине Беочин.