in

Ириг: Летња школа Академије младих лидера с инвалидитетом

Летњу школу отворили су министарка за рад, запошљавање, борачка и социјална питања, помоћница у Сектору за заштиту особа са инвалидитетом Биљана Барошевић и председник општине Ириг Тихомир Стојаковић, а Кисић је полазницима захвалила на њиховој енергији која покреће и мотивише.

Кисић је нагласила да ће Министарство и даље подржавати активности особа са инвалидитетом, које сваку пружену шансу искористе на најбољи начин.

Подсетивши да су зимске и летње школе младих лидера са инвалидитетом постале традиционалне, министарка Кисић је навела да је на њима сваке године све више полазника, што је доказ њихове жеље да се усавршавају и напредују.

Мото овогодишње Летње школе, коју организује Национална организација особа са инвалидитетом Србије уз подршку Министарства за рад је “Млади за европску годину младих”. Председница НООИС-а Татјана Стојшић Петковић захвалила је Министарству на подршци и заједничком раду на побољшању положаја особа са инвалидитетом, наводећи да се заједничким снагама могу постићи још бољи резултати.

Оснивач и управитељ фондације “Хумана срца” Данијела Василијевић рекла је да је циљ фондације да младима и особама са инвалидитетом помогне да квалитет њиховог живота буде још бољи и да буду равноправни чланови друштва и државе.

Василијевић је навела да ће фондација “Хумана срца”, уз подршку Министарства и Сектора за заштиту особа са инвалидитетом у наредном периоду реализовати едукације у основним школама и да ће у те едукације бити укључене и особе са инвалидитетом, посебно деца и млади.

Председник општине Ириг Тихомир Стојаковић рекао је да је почаствован што се баш у Иригу, који је увек уз особе са инвалидитетом, одржава ова школа, те да ће општина подржати и наредне активности у оквиру Летње школе и у партнерству са државом и у будућем периоду стварати Србију без баријера.