in

Међународни шаховски турнир “Панчево опен 2022” окупио више од 60 учесника

У организацији Клуба “Аљехин” и Шаховског савеза Војводине у просторијама Народног музеја Панчева четврти пут одржава се Међународни шаховски турнир Панчево опен који је ове године окупио више од 60 учесника из Србије и иностранства.

Предраг Томин, председник Шаховског клуба “Аљехин ” Панчево” каже: “То су наши најуспешнији играчи, поготово омладинци и омладински прваци Србије. Неколико играча који ће представљати Србију на европским и светским такмичењима. Долазе такмичари из Русије, Азербејџана, Словеније, Румуније и то све даје једну лепу слику овог турнира.”

Панчево је регионални центар омладинског и кадетског шаха кажу организатори турнира из клуба “Аљехин”. Ове године имају десетак учесника који остварују значајне резултате на разним надметањима. Међу њима је и Вук Каначки.

“Имам 13 година, шах тренирам 7 година. На такмичењима сам углавном међу прва 3. конкуренција је јака на турниру, али до сада нисам ни једну партију изгубио.”

Милан Гагић долази из Новог Сада и очекује прво место.

“Прошли пут када сам био овде освојио сам 2. место.Сада сам носилац првог места на овом турниру. Највећи успех остварио сам прошле године на омладинском првенству Србије где сам освојио 1. место у категорији до 20 година.”

Хабил Савадов стигао је из Азербејџана.

“Први пут играм шаховски турнир у Србији.Конкуренција је јака али очекујем добар пласман”.

Најстарији учесник на турниру има 80 година а најмлађи 10.

Надметање се завршава 31.августа када ће бити проглашени победници у категоријама рапид турнир и блитз турнир.