in

Мозаик као симбол повезаност свих градова кроз које Дунав пролази

348 деце из 12 новосадских вртића своје виђење Дунава пренело је на камене облутке. У монументални мозаик их је спојио Александар Пол, али су за ово дело, како каже, заслужна управо деца, али и вишедеценијска сарадња Новог Сада и Дортмунда.

„За мене овај мозаик симболизује повезаност свих градова кроз које Дунав пролази, а нарочито Новог Сада и Дортмунда који ове године славе 40 година сарадње“, изјавио је Александар Пол, уметник из Дортунда.

Са циљем да се и наши најмлађи упознају са потенцијалима Дунава, али и значајем заштите животне средине, током годину дана реализоване су ликовно-едукативне радионице. Ова изложба резултат је тога.

„Веома је важно да је пројекат ЕПК приближен деци Новог Сада. Ово је била јединствена прилика да се они изразе у години када наш град спроводи пројекат европске престонице и да активно учествују у реализацији овог пројекта“, саопштио је Далибор Рожић, члан Градског већа задужен за културу.

Дечји радови настали на интерактивним ликовно-едукативним радионицама, до 15. септембра красиће просторије Културног центра Новог Сада.