in

НУРДОР, акције за децу оболелу од малигнитета

НОВИ САД –

„Златни септембар“ или светли септембар обележава се широм света поводом борбе против рака код деце. НУРДОР и ове године организује различите акције читавог месеца како би се скренула пажња шире јавности на проблем малигнитета код деце.

У оквиру обележавања златног септембра,месеца борбе против малигнитета код деце, нурдор и његови волонтери организују акцију „здрави петак – healthy friday“. то значи да ће одређени кафићи и ресторани сваког петка у септембру 50 одсто прихода од продатих цеђених сокова наменити као донацију за нурдор.

нурдор

У акцију „здрави петак – healthy friday“ је за сада укључено више од 20 угоститељских објеката широм србије, а списак и локације оних који учествују у акцији објављен је на сајту нурдор-а.

Проценат излечења деце зависи од много повезаних фактора, а један од њих су засигурно хуманитарне акције и зато овим путем позивамо све угоститељске објекте и људе доброг срца да помогну малим супер херојима који воде своје битке у тишини унутар болничких зидова, прижељкујући боље сутра и радосно детињство.