in

Обележена 25. годишњица смрти принцезе Дајане

ПАРИЗ –

Пре 25 година на данашњи дан принцеза Дајана, бивша супруга принца Чарлса и мајка принчева Вилијама и Харија погинула је у саобраћајној несрећи у Паризу. Њени поштоваоци обележили су у Паризу годишњицу смрти полагањем цвећа и порукама које су остављали у близини места на којем је принцеза погинула, пренео је Ројтерс.

Цвеће и фотографије принцезе Дајане красе данас и Пламен слободе у Паризу, реплику бакље Кипа слободе која је постала њен незванични споменик у француској престоници.

Принцеза Дајана, једна од најомиљенијих и медијски најпраћенијих жена свог времена, погинула је у саобраћајној несрећи 31. августа 1997. године у Паризу.

Мајка принчева Вилијама и Харија и египатски милионер Доди ал Фајед страдали су када је возач “мерцедеса”, у којем су се налазили, ударио у стуб у једном тунелу у Паризу.

Имала је 36 година када је погинула.

У судској истрази утврђено је да су погибији допринели папараци, који су јурили за паром на моторима, чињеница да је возач био у алкохолисаном стању, као и то што Дајана и Доди нису били везани појасевима.