in

Облачно и осетно хладније, местимично са кишом

НОВИ САД –

На подручју Србије данас ће бити облачно и осетно хладније, местимично са кишом. На северозападу Србије очекује се суво време, у осталим крајевима киша, на југу и истоку са локалним пљусковима, грмљавином и местимично обилнијим падавинама, нарочито у првом делу дан.

У току ноћи између 1. и 2. септембра, у петак ујутро и пре подне очекују се обилније падавине у централним, источним и јужним деловима Србије са количином кише локално већом од 40 мм.

После подне и увече 2. септембра слабљење и постепен престанак падавина, а са северозапада и делимично разведравање. Ветар слаб и умерен, западни и северозападни. Најнижа температура од 13 до 18 степени, а највиша од 17 до 23 °Ц.

У Новом Саду, у петак, облачно и хладније. Ујутро и пре подне киша, после подне престанак падавина, а крајем дана делимично разведравање. Ветар слаб и умерен, западни и северозападни. Најнижа температура 15 °Ц, а највиша око 18 °Ц.

У суботу променљиво облачно и топлије, на северу и западу Србије са дужим сунчаним интервалима, нарочито пре подне, а краткотрајна киша се очекује тек понегде на истоку и у планинским пределима. Променљиво време ће се задржати и у недељу и понедељак, али ће недеља бити нестабилнија са локалним пљусковима и грмљавином, док се у понедељак тек понегде очекује краткотрајна киша. Од уторка до краја периода суво и стабилније уз даљи пораст температура, које ће средином наредне седмице поново достићи вредности око 30 °Ц.