in

Ове године бесплатни уџбеници за прваке у Кикинди

КИКИНДА –

Нова школска година почела је и за око 5.000 ученика основних и средњих школа у Кикинди, од којих 455 првака. По први пут, локална самоуправа обезбедила је за ученике првих разреда комплет уџбеника, али и додатне школске опреме.

 Из градског буџета за ту намену издвојено је око пет милиона динара, док је за основношколско образовање у Кикинди ове године опредељено 164 милиона динара. Током првог школског дана, градоначелник Кикинде Никола Лукач обишао је две школе у Кикинди, Мокрину и Руском Селу, где је поздравио ученике првих разреда.

“Пожелео сам им срећан полазак у школу, да буду здрави, да се друже и да кроз игру превазилазе све задатке које им постављају учитељи и учитељица. Град Кикинда ће увек бити ту за децу и на нас увек могу да рачунају“, нагласио је Лукач.

Школска година на територији Кикинде, ове године почела је уз непосредну наставу. Руководство школа на дневном нивоу пратиће епидемијску ситуацију у својим установама и понашати се у складу са њом, а уз консултацијом са Заводом за јавно здравље Кикинда и Педијатријском службом Дома здравља.