in

Почиње школа – возачи опрез!

НОВИ САД –

Уочи нове школске године пажњу би требало усмерити и на то како превозимо децу до школе, а на возаче апеловати да се придржавају правила посебно у близини школа, и да у складу са тим поштују ограничење брзине кретања и пропуштање пешака на зебри.

Додатну сигурност школарцима даваће саобраћајна полиција, која је по питању безбедности деце у саобраћају ангажована и када се организују екскурзије.

саобрацај

Без обзира на то да ли је почетак школске године или не, возачи би у зонама школа требало да воде рачуна о безбедности, почевши од брзине кретања па све до коришћења сигурносног појаса. Саобраћајна полиција ће на почетку и ове школске године појачано контролисати саобраћај.

Поред репресивног дела, полиција ће активно учествовати и у едукативном смислу тако што ће у школама за најмлађе основце организовати бројна предавања. О безбедности деце, Саобраћајна полиција брине и када се организују ђачке екскурзије, најчешће је то на почетку или на крају школске године.

Проверава се документација превозника, као и техничка исправност аутобуса пред полазак, а на подручју Полицијске управе Нови Сад до сада је у овој години обављена контрола 829 аутобуса и установљени су недостаци на једном аутобусу. Подаци делују охрабрујуће, али и та једна несиправност возила да се није открила била би довољна да дође до најтежих последица по путнике и друге учеснике у саобраћају.