in

Рума: Још 25 милиона динара за енергетску ефикасност

РУМА –

Општина Рума обезбедиће додатних 25 милиона динара финансијске подршке унапређењу енергетске ефикасности а општинско веће је данас усвојило измене правилника који то омогућавају, објављено је на општинском сајту.

Мере енергетске санације породичних кућа и станова се односе на унапређење термичког омотача, термичких инсталација и уградње соларних колектора за централну припрему потрошне топлотне воде.

Председница општине Рума Александра Ћирић је истакла да се на јавни позив пријавио велики број заинтересованих грађана и то како за замену ПВЦ столарије, тако и за уградњу котлова, соларних панела и повећање енергетске ефикасности на објектима.

“У договору са Министарством енергетике одлучили смо да издвојимо додатних 25 милиона динара како би могли финансирати свих 450 пријава које испуњавају услове”, рекла је она.

Подсетила је да је општина Рума пре додатних 25 милиона динара за мере енергетске санације издвојила 15 милиона динара, а 15 милиона динара је обезбедило и Министарство енергетике.