in

РХМЗ упозорава на обилне пљускове са грмљавином

Републички хидрометеоролошки завод (РХМЗ) упозорио је да се до петка на подручју Србије повремено очекују пљускови и грмљавина, који ће локално бити интензивнији, са више од 20 mm за кратко време, уз град и јак ветар у зони падавина.

На подручју западне Србије, Шумадије, Поморавља, источне, југосисточне и југозападне Србије и на Косову и Метохији на снази је наранџасти метео-аларм, што значи да је време опасно.

На подручју Београда, Срема и Баната укључен је жути метео-аларм, који означава потенцијално опасно време.

Ветар слаб, променљив. Најнижа температура од 15 до 20, а највиша од 26 до 30 степени, саопштио је Републички хидрометеоролошки завод.

У Новом Саду променљиво облачно и топло са сунчаним интервалима. У појединим деловима града могући су и краткотрајни пљускови са грмљавином.

Ветар слаб, променљив. Најнижа температура око 18, а највиша око 28 степени Целзијуса.

У Србији у четвртак променљиво облачно, топло и нестабилно с кишом, пљусковима и грмљавином, који локално могу бити израженији, уз град и јак ветар у зони падавина, нарочито после подне, увече и у току ноћи ка петку.

У петак претежно облачно и хладније. Падавине ће у току дана ослабити, а до вечери и престати, уз делимично разведравање.

Од суботе поново топлије уз сунчане интервале, а пролазна наоблачења са локалним пљусковима и грмљавином се очекују у недељу, као и у ноћи између уторка и среде.