in

Сређивање вртића у Кикинди –

Васпитачи, стручни сарадници и помоћно особље у кикиндској Предшколској установи “Драгољуб Удицки” увелико се припремају за почетак нове школске године. Објекти се сређују и плански дотерују за 1. септембар и долазак малишана.

“Свакако да тај моменат, који је важан за нас, а пре свега за децу и родитеље, представља први велики сусрет после паузе. Тако да смо употпунили ресурсе и личне капацитете и дали једни другима и вртићу на важности, да те целине буду лепе, богате и провокативне за децу и родитеље, да изазову реакцију и осећај припадности, добродошлице и свега што нас чини великим заједништвом”, каже васпитач Милан Вашалић.

Интересовање за упис деце у ПУ “Драгољуб Удицки” траје током целе године. Тако и сада има заинтересованих родитеља:

“Морам да кажем да су групе сад у потпуности формиране и да су пуне када је законски норматив по броју деце по групама, али тамо где има места, вољни смо да свима изађемо у сусрет. Ове године, у нашим вртићима је око хиљаду и по деце, од тога нешто више од 400 новоуписаних. Родитељима је на располагању 18 објеката, 75 васпитно – образовних група, од тога 50 целодневног боравка и 25 полудневног”, објашњава педагог Сања Кузманчев.

ПУ “Драгољуб Удицки” има девет објеката у Кикинди и исто толико у околним селима. Током периода распуста, у дежурном вртићу на дневном нивоу боравило је око 180 деце.