in

Упис нових полазника у Слободну школу ’’Пионир’’у Кикинди

КИКИНДА –

Слободна школа ’’Пионир’’ у Кикинди отворила је позив за осму генерацију полазника, који имају прилику бесплатно да науче програмирање, дизајн, комуникације и друге технолошке вештине. ’’Пионир’’ је слободна школа, која има за циљ да пружи полазницима врхунску околину за рад и прилику да раде на практичним пројектима који ће их издвојити испред вршњака.

Позив за упис у осму генерацију полазника важи за ученике VIII разреда основних школа i I, II и III разреда средњих школа који имају интересовања за технологију, програмирање, дизајн и комуникације, електронику, али и писање, цртање и видео монтажу. Школа је, као и до сада, бесплатна за полазнике, а предзнања нису потребна. Као и прошле године, партнери на пројекту су највеће светске компаније и организације као што су Github, GitLab, Google, Програм за развој Уједињених Нација, Jetbrains, JLCPCB, а очекује се и учешће светских стручњака као предавача у самом програму hakatone и друге активности у оквиру програма.

Позив је отворен до 1. октобра 2022. и кандидати се могу ближе информисати на https://pionir.org, а линк за директну пријаву је https://tiny.č/PionirPrijava.