in

Ускоро нова влада Црне Горе, Мандић предложен за премијера

Мандић очекује да ће нова влада бити ускоро формирана и да неће бити експертска, већ би, како је рекао, требало да буде потпуно политичка, као и да ће избор мандатара бити резултат разговора и договора.

“Прошли смо најважнију деоницу, потписали политички споразум, где смо се обавезали да ћемо формирати нову Владу. У том споразуму записали смо и једну веома важну ствар, а то је да не желимо да се нико меша у наше међусобне договоре”, рекао је он за РТС.

Када је реч о једном од осетљивих питања које оптерећује договор, односно председници Скупштине Данијели Ђуровић из СНП-а, чију је смену тражио ДФ, Мандић је рекао да је то договор који су постигли, јер су постојали различити односи према положају Ђуровићеве.

“Договорили смо се да избор нове Владе прати и избор новог скупштинског руководства, односно да ново скупштинско руководство, које је резултат рада и договора у оквиру парламентарне већине, буде оно тело које ће управљати Скупштином приликом избора нове Владе”, објаснио је Мандић.

Изнео је очекивање да ће се у наредних 15 дана постићи кључни договори око решења за председника Скупштине, мандатара, састава Владе.

“Чека нас сурова зима, имамо велики економски проблем у Црној Гори и Влада би требало да првенствено одговори тим захтевима, а пред нама је да пронађемо формулу како да Црна Гора прође кроз велико искушење које ће нам приредити ова зима”, нагласио је он.

Демократски фронт је Мандића предложио за мандатара, а на питање да ли очекује да предводи нову Владу, рекао је да ће то бити резултат разговора и договора.